Собор обрав Предстоятеля Української Православної Церкви
Україна

Собор обрав Предстоятеля Української Православної Церкви

15 грудня 2018, 18:00
0
0
Сподобалось?
0

Об'єднавчий Собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Після ухвалення рішення Собору на Софійську площу вийшли представники церков та президент Петро Порошенко, який повідомив новину тим, хто очікував там на рішення Собору. 

15 грудня у Києві розпочався Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати мали обрати предстоятеля Української Православної Церкви. 

Участь у Соборі брали церковні ієрархи, священики та миряни, які представляють три православні церкви, що існують в Україні – УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

У другому турі виборів були також кандидатури митрополита Вінницького і Барського Симеона УПЦ МП і митрополита Волинського і Луцького Михаїла –УПЦ КП.

 Епіфаній також одержав титул  митрополита Київського і Всієї України. Обраний предстоятель повинен отримати томос про автокефалію 6 січня 2019 року з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

 39-річний предстоятель Української православної церкви Епіфаній (Сергій Думенко) народився 3 лютого 1979 року в селі Волково Іванівського району Одеської області. Навчався на Буковині. Вивчав філософію в Афінах та богослов'я у Київ, має ступінь доктора богослов'я. Розпочав кар'єру на Рівненщині, де займався церковною журналістикою: був редактор інтернет-проекту "Рівне Православне" та членом редколегії церковно-релігійної газети "Духовна нива". Згодом завідував катедрою філології в Київській духовній академії.

З 2008 року став секретарем Філарета, з цього періоду починається кар'єрний зріст Епіфанія: у березні 2008 року стає намісником Видубицького монастиря, а вже в травні керував справами Київської Патріархії.

У 2009 році Філарет висвячує Епіфанія у єпископи Вишгородські. Рішенням Архієрейського Собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений в сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського та призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея. З 13 грудня 2017 року має титул митрополит Переяславський і Білоцерківський.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися