Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі
Україна

Верховна Рада продовжила мораторій на продаж землі

20 грудня 2018, 20:27
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада України ухвалила законопроект №9355-5, яким продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення ще на рік - до 1 січня 2020 року. "За" відповідне рішення проголосувало 231 народних депутатів,-повідомляє  УНН.

Таким чином депутати заборонили купівлю-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб. Усі угоди (у тому числі довіреності), укладені під час дії заборони на купівлю-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), є недійсними вже з моменту їх укладання.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, продовження мораторію дозволить врегулювати за цей час на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти для введення сільськогосподарських земель в економічний обіг.

До документу було зареєстровано 15 альтернативних законопроектів, кожен з яких передбачав різний термін продовження мораторію, проте найбільшу кількість голосів набрав законопроект, авторства народного депутата України Олександра Бакуменка, який був підтриманий парламентським комітетом з питань аграрної політики та земельних відносин.

Як повідомлялося, запровадження ринку землі є однією з умов меморандуму про співпрацю України із МВФ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися