Рада зобов’язала УПЦ змінити назву на «Російську церкву в Україні», а її служителям заборонили бути капеланами в ЗСУ
Україна

Рада зобов’язала УПЦ змінити назву на «Російську церкву в Україні», а її служителям заборонили бути капеланами в ЗСУ

21 грудня 2018, 03:31
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії. За це рішення проголосували 240 народних депутатів, повідомляє «Українська правда».

Згідно з документом, релігійна організація (об'єднання), яка є частиною іншої структури, керівний центр якої знаходиться в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, зобов'язана у своїй повній назві відображати відповідну приналежність. Так УПЦ має змінити назву на Російська православна церква в Україні.

На думку представників «Опозиційного блоку», новий закон утискає право на вільне віросповідання в Україні. Водночас автори законопроекту заявили, що документ не містить ніяких норм про утиски. Єдине обмеження – представники російської церкви не матимуть права вести діяльність у зоні бойових дій, бути капеланами, оскільки представляють ідеологію ворожого «руского міра».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися