Українські рятувальники і гвардійці отримали  перші гвинтокрилі
Україна

Українські рятувальники і гвардійці отримали перші гвинтокрилі

21 грудня 2018, 17:40
0
0
Сподобалось?
0

В Україну сьогодні, 21 грудня, прибули перші два вертольоти Airbus Н225 Super Puma в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС. Про це повідомляє департамент комунікації МВС України. 

Один з них передали підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій, інший - Національної гвардії України. Всього до кінця 2021 року система авіаційної безпеки МВС в рамках українсько-французького контракту отримає 55 вертольотів Airbus. 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що це лише перші «ластівки» Української системи авіаційниої безпеки.

«Транспортування хворих, розвідка зон надзвичайних ситуацій, гасіння масштабних пожеж стануть можливими для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Охорона та моніторинг кордону - для Державної прикордонної служби. Виконання спеціальних поліцейських функцій та розшук злочинців - для Нацполіції. Транспортування бійців і техніки, розвідка та виконання спеціальних операцій - для Національної гвардії», - зазначив очільник міністерства. 

Арсен Аваков наголосив, що МВС вивчило успішний досвід багатьох країн та розробило базову концепцію: усі гвинтокрили будуть мультифункціональними і в разі необхідності їх можна буде використовувати для вирішення будь-яких завдань.

Варто зазначити, в Україні буде розташовано центр технічного обслуговування цих гвинтокрилів, що дасть можливість обслуговувати не лише свої машини, але й брати замовлення європейських партнерів, зміцнювати кооперацію з Європейським Союзом.

Міністр подякував керівництву країни та французьким партнерам за підтримку та всебічну допомогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися