Кандидати в президенти зобов'язані будуть надати сертифікат про знання української
Україна

Кандидати в президенти зобов'язані будуть надати сертифікат про знання української

25 грудня 2018, 12:05
0
0
Сподобалось?
0

Кандидатам в народні депутати України не потрібен буде сертифікат, який засвідчує знання української мови, проте кандидати в президенти зобов'язані будуть надати такий документ. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту УНН повідомив народний депутат України, голова парламентського комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"На жаль, депутати не можуть складати тестів під час балотування, тому що Конституція цього не передбачає. Президент повинен знати українську мову, а в депутатів немає такого в Конституції. Але спілкуватись безумовно лише українською. Депутатам сертифікат не потрібен, Конституція цього не вимагає, але Президенту потрібен", - сказав Княжицький.

Він наголосив, що в парламенті депутатам таки доведеться спілкуватись українською.

"Під час виступів всі державні чиновники зобов'язані спілкуватись українською мовою, а депутати є державними чиновниками", - зазначив Княжицький.

На запитання чи можна буде позбавити народного депутата мандата, якщо він у Верховній Раді спілкуватиметься іншою мовою, Княжицький відповів, що це регулюється Конституцією.

"Ті речі, які стосуються позбавлення мандату або прав депутатів прописані в Конституції. Вони не регулюються законами, вони регулюються Конституцією. Ті речі, яких в Конституції немає, регулюються законами", - повідомив нардеп.

Як повідомляв УНН, в Україні з'являться державні центри з вивчення української мови.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися