Житлові субсидії українцям видаватимуть  «живими» грошима
Україна

Житлові субсидії українцям видаватимуть «живими» грошима

27 грудня 2018, 19:18
0
0
Сподобалось?
0

Кабмін змінив систему монетизації субсидій з 1 січня 2019 року. Рішення було прийнято під час засідання Кабміну 27 грудня – пише Економічна правда.

“Сьогодні ми маємо зробити ще один важливий крок – перейти від надання житлових субсидій підприємствам до виплати їх безпосередньо громадянам у грошовій формі”, – розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Передбачено, що з 1 січня 2019 року в грошовій формі надаватимуться субсидії тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням.

Домогосподарства, яким субсидія призначена нинішнього року, продовжуватимуть отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим  порядком,.

З травня 2019 року субсидії надаватимуться в грошовій формі всім домогосподарствам, які їх отримували в опалювальний сезон, також почнуть надаватися в грошовій формі пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Він також додав, що важливим є те, щоб отримані громадянами кошти, були спрямовані саме на оплату цих послуг. Це буде контролюватися банком. Якщо ж сім’я заощаджувала, залишок коштів на рахунку можна буде витратити на власний розсуд.

Сума субсидії буде надходити на персональний рахунок одержувача в банківській установі. При цьому фінансування буде проводитись на центральному рівні, що змінить механізм фінансування та пришвидшить  надходження коштів. Він нагадав, що адміністрування механізму здійснюватиме Ощадбанк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися