Вифлеємський вогонь зберігається до Йордану
Україна

Вифлеємський вогонь зберігається до Йордану

17 січня 2019, 15:01
0
0
Сподобалось?
0

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі – місці, де народився Ісус Христос. Церковно­служителі просять не плутати його з Єрусалимським вогнем, що запалюється на Великдень. Адже Вифлеємський є спомином про прихід на землю Сина Божого.

Вперше це божественне світло як символ найбільшого добра до свого дому привіз один з учасників Хрестових походів. Було це у ХІІ столітті. Нині ж, майже через тисячоліття, традиція передавати вогонь з рук в руки поширилася по всій Європі. Така акція була започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією. Її працівники привезли вогонь із символічного місця народження Ісуса Христа для тих, хто на зимові свята опинився поза домом. Він запалав у лікарнях, сиротинцях, будинках для самотніх людей Відня. Ідея сподобалася місцевим скаутам, і ті почали щороку літаком доставляти з Вифлеєму вогонь у столицю Австрії. Звідти світло так званою «скаутською естафетою», з рук в руки, мандрує цілою Європою і в середині грудня прибуває в Україну. У нас ним опікується Пласт.

Вифлеємський Вогонь заносять у церкви, державні установи, школи, лікарні... За традицією, на Святвечір свічу запалюють саме від Вифлеємського вогню, і він зберігається у храмах аж до Йордану – 19 січня.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися