ІА Українські Національні Новини вирішили перевірити українську курятину. Людей часто лякають наявністю антибіотиків і гормонів в курятині. При чому, вважається, що домашня курятина, на відміну від промислової, в цьому плані безпечніша. Чи так це насправді, УНН вирішив перевірити в рамках власної експертизи.
Для цього 11 січня була здійснена контрольна закупівля курятини. На ринку і в магазинах було відібрано 4 зразка, від популярних брендів до домашньої курятини, вирощеної в приватному господарстві.
Зокрема, було придбано продукцію від "Наша Ряба", "Чебатурочка", "Гаврилівські курчата" і домашню курятину з ринку.
Всі ці зразки були відправлені до Державного науково-дослідного інституту на перевірку на наявність гормонів, антібітіков і небажаних мікроорганізмів.
Всі зразки виявилися без гормонів та антибіотиків. Більше того, промислова курятина нічим не відрізняється від домашньої, тому вважати її "наколотою" або "напічканою" - підстав немає.
Фахівець з якості харчових продуктів Юлія Шумилова-Мовчан вважає, що промислова курятина може поступатися домашній за смаковими якостями, але щодо безпеки точно виграє.
"Органічну, сільську курку варто купувати тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в людині, яка її вирощує. У будь-якому іншому випадку купуйте бройлера, це - безпечно", - вважає Шумилова-Мовчан.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!