Що безпечніше: курка від популярних брендів чи домашня. Журналістське дослідження
Україна

Що безпечніше: курка від популярних брендів чи домашня. Журналістське дослідження

21 січня 2019, 20:53
0
1
Сподобалось?
1

ІА Українські Національні Новини вирішили перевірити українську курятину. Людей  часто лякають наявністю антибіотиків і гормонів в курятині. При чому, вважається, що домашня курятина, на відміну від промислової, в цьому плані безпечніша. Чи так це насправді, УНН вирішив перевірити в рамках власної експертизи.

Для цього 11 січня була здійснена контрольна закупівля курятини. На ринку і в магазинах було відібрано 4 зразка, від популярних брендів до домашньої курятини, вирощеної в приватному господарстві.

Зокрема, було придбано продукцію від "Наша Ряба", "Чебатурочка",  "Гаврилівські курчата" і  домашню курятину з ринку.

Всі ці зразки були відправлені до Державного науково-дослідного інституту на перевірку   на наявність гормонів, антібітіков і небажаних мікроорганізмів.

Всі зразки виявилися без гормонів та антибіотиків. Більше того, промислова курятина нічим не відрізняється від домашньої, тому вважати її "наколотою" або "напічканою" - підстав немає.

Фахівець з якості харчових продуктів Юлія Шумилова-Мовчан  вважає, що промислова курятина може поступатися домашній за смаковими якостями, але щодо безпеки точно виграє.

"Органічну, сільську курку варто купувати тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в людині, яка її вирощує. У будь-якому іншому випадку купуйте бройлера, це - безпечно", - вважає Шумилова-Мовчан.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися