Субсидії готівкою виплачуватимуть з березня
Україна

Субсидії готівкою виплачуватимуть з березня

19 лютого 2019, 19:53
0
0
Сподобалось?
0

Субсидію, призначену у 2018 році, громадяни отримають у березні готівкою для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні надійдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Пенсіонери отримають допомогу від держави у березні разом із пенсією. Громадяни, які отримають пенсійні виплати через банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом із пенсією доставить Укрпошта.

Решта субсидіантів зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який переказуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, що залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо  на травень 2019 року у домогосподарства буде  понад місяць заборгованість за послуги у сумі більш як 340 гривень, субсидію на новий період 2019–2020 рр. не призначатимуть.

Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Тому всім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення. Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися