Волинська митниця –у топ-п’ятірці за кількістю розмитнених «євроблях»
Україна

Волинська митниця –у топ-п’ятірці за кількістю розмитнених «євроблях»

21 лютого 2019, 12:30
0
0
Сподобалось?
0

З початку дії пільгового періоду для розмитнення авто (25.11.2018)  митницями ДФС оформлено майже 200 тис. транспортних засобів.  За них власники сплатили понад 12 млрд грн платежів. Про це повідомив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України в.о. заступника Голови ДФС Віктор Кривіцький.

 З них  Волинська митниця – 14 652 авто, а найбільше оформила Київська міська митниця – майже  21 тисячу.

Всі надходження від розмитнення автомобілів на «єврономерах» спрямовуються до Пенсійного фонду України та будуть використані на соціальні та пенсійні виплати.

Пільгова ставка акцизного податку при ввезенні автомобілів діятиме до 22 лютого 2019 року (включно). З 23 лютого набуває чинності загальний режим розмитнення таких автомобілів за повною ставкою акцизного податку.

«22 лютого всі митниці ДФС будуть працювати до 24:00. Тобто всі декларації, які громадяни встигнуть подати до 24 години 22 лютого будуть відпрацьовані та оформлені в межах пільгової ставки за умови, якщо по них не буде відмов митниці або вони не будуть відізвані самими громадянами», - наголосив в.о. заступника Голови ДФС Віктор Кривіцький.

Крім того, до 23 травня ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні терміну  транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.      


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися