Винуватцям кривавої аварії у Харкові Зайцевій і Дронову дали по 10 років
Україна

Винуватцям кривавої аварії у Харкові Зайцевій і Дронову дали по 10 років

26 лютого 2019, 18:04
0
0
Сподобалось?
0

Суд призначив по 10 років в’язниці водіям Олені Зайцевій і Геннадію Дронову за смертельне ДТП у Харкові. Обидвом також призначили додаткове покарання – позбавлення прав на керування на 3 роки. Також суд задовольнив усі цивільні позови постраждалих про грошові компенсації.

Відповідний вирок у понеділок оголосив Київський районний суд міста.

Нагадаємо, кривав аварія сталася 18 жовтня 2017 у самісінькому центрі Харкова. На перехресті «Lexus», за кермом якого перебувала 20-річна Олена Зайцева – родичка багатого харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ «Група – Тайфун», а також голови правління і генерального директора ПрАТ «ВТП «Укренергочормет». На величезній швидкості позашляховик студентки вилетів на перехрестя на забороняючий знак світлофора й зіткнувся із «Volkswagen Touareg», яким керував Геннадій Дронов. Від страшного удару «Lexus» вилетів на тротуар, де стояли люди, й буквально покотився по них. На місці ДТП загинули п'ятеро пішоходів: 28-річна Ніна Кобисева, 46-річна Наталія Умаєва, 46-річна Алла Сокол разом із 19-річною донькою Анастасією та 27-річний Олександр Євтеєв. Сестра Олександр Євтеєва 24-річна Діана Берченко не вийшла з коми і померла через тиждень у лікарні. Ще шестеро людей отримали травми.

Першими слова дівчини, яка розчавила натовп людей, було звернення до когось прохання, не казати матері, що в неї не було водійських прав. Попередній тест показав наявність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП. Пізніше стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у Зайцевої. Натомість експертиза визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину.

Розгляд справи тривав понад рік. І ось суддя Віктор Попрас вирішив, що участь Зайцевої і Дронова у ДТП була рівною, дії обох призвели до зіткнення і його наслідків. Винуватість обох визнали доведеною. Те, що Дронов її не визнав, суддя розцінив як спробу уникнути відповідальності.

У вироку йдеться, що під час досудового та судового розслідування не було встановлено фактів, які б свідчили про те, що Зайцева під час ДТП перебувала у стані сп'яніння. Це підтвердила лікар-нарколог, яку довгий час не вдавалося розшукати для допиту у суді. Таким чином, у справі не знайшли обставин, які обтяжували б провину студентки.  Пом'якшувальними обставинами слідство і суд вважають каяття Зайцевої та її готовність відшкодовувати збитки.

Однак, попри це дівчині все одно призначили максимальне покарання, яке у межах статті, за якою розслідувалася справа, могли просити прокурори.

Також у вироку зазначено, що Зайцеву до трагічного інциденту вже тричі притягувалась до адміністративної відповідальності.

Зайцева на одному з останніх судових засідань визнала свою вину. Її не було під час оголошення вироку. Під час засідання дівчині стало зле і підсудну вивели із зали суду. Починаючи з кінця минулого року вона систематично скаржиться на здоров’я й проблеми з ногами.

Геннадій Дронов та його адвокати до останнього наполягали на виправданні. Дронов повідомив журналістам, що не вважає рішення об'єктивним і буде його оскаржувати.

Обвинувачені мають 30 днів на оскарження вироку. Поки він не набуде чинності, водіїв залишають під арештом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися