Напади на журналістів: 13  вже нинішнього року
Україна

Напади на журналістів: 13 вже нинішнього року

6 березня 2019, 18:40
0
0
Сподобалось?
0

За два перших місяці 2019 року зафіксовано 13 випадків фізичної агресії до журналістів, у січні – 7, у лютому – 6. Про це повідомляє НСЖУ.

Згідно з даними  моніторингу найбільше – 5 атак – зафіксовано в Києві й області, ще 2 – в Одесі, 1 – у Херсоні.

Також 5 інцидентів сталися на заході України: 2 – на Буковині, по 1-му на Закарпатті, Тернопільщині та у Львові.

Один із найжорстокіших нападів стався увечері 24 січня. У Голосіївському районі Києва побили  й пограбували журналістів проекту "Стоп корупції" Олександра Золотнюка та Владислава Марченка, які готували сюжет про незаконний видобуток піску.

Журналістка "Чернівці онлайн" Галина Єреміца у січні й лютому повідомляла про перешкоджання професійній діяльності: на неї двічі нападали віряни та представники духовенства.

"У обох випадках, що сталися в Чернівецькій області, займалася висвітленням зборів, на яких обговорювалися питання переходу парафій від Московського патріархату до ПЦУ", – пояснила чернівецька журналістка.

Частина інцидентів супроводжувалася пошкодженням майна і атаками на журналістські групи.

Зокрема, в редакції обласної газети "Новий день" у Херсоні під час прес-конференції сталася стрілянина. Правоохоронці пошкодили мікрофон 5-го телеканалу під час затримання групи осіб біля Подільського райвідділу поліції в Києві. Через підпал повністю згоріло авто блогера ВасиляКрутчака.

Експерти "Індексу фізичної безпеки журналістів" не включали до моніторингу 3 інциденти, в яких журналісти не вбачають перешкоджання їхній діяльності. Це: нічне побиття в Кам’янському В’ячеслава Хорошуна, обстріл п’яним редакції радіостанції "КалушФМ" та конфлікт у Вінниці під час спроби журналістів потрапити на нараду православних архієреєв.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися