Що відбувається з душею після смерті людини?
Україна

Що відбувається з душею після смерті людини?

15 березня 2019, 12:53
0
0
Сподобалось?
0

«Слава Богу. Коли я був молодий, не думав про гріхи та каяття, бо не замислювався, що зі мною буде далі, після закінчення життя земного. Тепер це питання мене часто непокоїть. Хотів би прочитати відповідь священика на запитання: що відбувається з душею після смерті людини?»

Ігор Ф., м. Ковель, Волинська область

На запитання читача відповідає священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії:

– Після воскресіння Христа для православного християнина такого поняття як смерть вже не існує, оскільки після принесення викупительної жертви на Голгофі ми ставимося до неї по-іншому. Для вірних чад Церкви Христової смерть – це перехід з однієї реальності в іншу, від тимчасового до вічного.

Згідно з християнським віровченням, усі ми будемо жити вічно, і саме здобуття безсмертя для людської душі є головною метою її життя тут, на землі. Після смерті душа людини вирушає назустріч своєму Отцю, Який її створив. І якою буде зустріч наша з Небесним Батьком, залежить насамперед від того, як людина пройшла свій земний шлях. Що відбуватиметься з душею далі? Якогось строгого догмату щодо цього у православній традиції немає. Але, маючи благочестивий переказ, Церква посилено молиться за людину у перший, третій, дев’ятий та сороковий день, вірячи, що в цей час вирішується тимчасове перебування душі до дня Страшного Суду. Далі ми також приходимо до храму і підносимо молитви за наших рідних, які упокоїлися, щоб Господь оселив їх в оселях праведних, а нас помилував за Своїм милосердям та чоловіколюбством. А в Євангелії від Івана знаходимо такі слова, сказані Ісусом Христом: «У домі Отця Мого багато осель…» Своїм щоденним життям прокладаймо до Нього свій шлях.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися