В Одесі відкрили пам’ятник читачеві
Україна

В Одесі відкрили пам’ятник читачеві

23 березня 2019, 16:06
0
0
Сподобалось?
0

Урочиста церемонія відкриття пам´ятника читачеві відбулась  22 березня, навпроти будівлі Одеської національної наукової бібліотеки, яка відзначає цього року 190-річчя від заснування.

Автором скульптурного пам´ятника є художник Михайло Рева, повідомляє  Укрінформ.

"Ідея створення цієї скульптури, що символізує жагу до пізнання, виникла під час мого перебування на конференції в Сорбонні. Тому напис на розгорнутій сторінці верхньої із 37 книг, які тримає в руках читач, говорить "Infinitum", що в перекладі з латинської означає "безкінечність", - зазначив Рева.

За словами автора, цифрове видавництво "Гутенберг" підтримало ідею створення скульптури у вигляді подарунка науковій бібліотеці. "Раніше меценати створювали цю книгозбірню, передаючи їй книги з особистих колекцій, а мій подарунок - скульптура до 190-річного ювілею", - сказав художник.

Напис на  постаменті пам´ятника "More Books, Less Fear" (Більше книг, менше страху") належить директору видавництва Володимиру Усову, який заявив під час церемонії, що вважає його дуже актуальним, оскільки "цей девіз підкреслює цінність і роль знань у нашому житті".

Гендиректор національної наукової бібліотеки Ірина Бирюкова висловила вдячність за подарунок у вигляді пам´ятника читачу і відзначила, що автори обрали чудове місце для встановлення скульптури - поряд із входом до будівлі однієї з найстаріших в Україні бібліотек.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися