Кораблі НАТО супроводжуватимуть українські судна у Керченській протоці
Україна

Кораблі НАТО супроводжуватимуть українські судна у Керченській протоці

3 квітня 2019, 14:31
0
0
Сподобалось?
0

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО в Вашингтоні розглянуть пакет військових заходів реагування на агресію Росії, який гарантуватиме безпеку для проходу українських суден через Керченську протоку та в Азовському морі, передає Укрінформ

«Це пакет, який включає повітряне спостереження, а також введення більшої кількості кораблів НАТО в Чорне море, щоб гарантувати безпечний прохід українських суден через Керченську протоку й Азовське море», – зауважила постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон.

За її словами, союзники по НАТО мають бути певними, що ці води є відкритими для вільного судноплавства, «що країни Чорноморського басейну та розташовані навколо убезпечені від російського втручання».

У цьому зв'язку вона нагадала, що Росія розміщує все більше озброєння в Криму, який залишається частиною України.

«Дуже важливо, щоб Румунія, Болгарія, Україна, а також Грузія мали гарантії безпеки в Чорному морі як для судноплавства, так і щодо безпеки на суші», – наголосила посол.

Гатчісон також нагадала про захоплення в листопаді минулого року й утримання в полоні Росією українських кораблів і членів екіпажів.

«Це неприпустимо, що вони утримують українських моряків у в'язниці в Москві прямо зараз. І отже, ми маємо намір запевнитися, що маємо можливості стримати дуже агресивну Росію», – заявила постійний представник США при НАТО.

Крім того, за її словами, на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств обговорюватимуться інші агресивні дії Росії. Зокрема, йтиметься про порушення Москвою договору РСМД (щодо скорочення ракет середньої та малої дальності). Дипломат нагадала, що Америка була змушена вийти з Договору, оскільки Росія нехтувала його положеннями.

«Ми документували це впродовж понад п'яти років, і зараз альянс має бути готовим до стримування ракет РФ, які були розгорнуті в порушення угоди», – підкреслила посол.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися