У Мінсоцполітики розповіли подробиці перепризначення субсидій
Україна

У Мінсоцполітики розповіли подробиці перепризначення субсидій

3 квітня 2019, 19:45
0
0
Сподобалось?
0

Автоматичне перепризначення субсидій у 2019 році буде проведено трьом мільйонам домогосподарств, а іншим потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Готівкова субсидія буде призначена тим сім'ям, у яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери будуть отримувати допомогу готівкою через Пенсійний фонд та "Укрпошту", ті, хто ще не на пенсії, - через "Ощадбанк", - сказано в повідомленні.

 У міністерстві зазначили, що ті сім'ї, які станом на травень-червень матимуть борги за комуналку, переведуть на безготівкову монетизацію субсидій.

 Річну субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у третьому і четвертому кварталах 2018 року, а допомога на опалювальний сезон 2019-2020 років – на основі доходів першого і другого кварталів 2019 року. Повторно з документами (заявою та декларацією про доходи) в травні в управління соціального захисту населення необхідно буде звернутися орендарам житла, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким призначили субсидію не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у квартирі осіб, сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких відсутні доходи, або менше мінімальної заробітної плати, сім'ям, в яких сталися зміни у складі сім'ї протягом останнього року.

 "Міністерство соціальної політики України не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому істотного зменшення кількості субсидіантів у 2019-2020 роки не передбачається", - сказано в повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися