В Україні запроваджується  премія імені Георгія Ґонґадзе
Україна

В Україні запроваджується премія імені Георгія Ґонґадзе

10 квітня 2019, 21:18
0
0
Сподобалось?
0

В Україні вручатимуть Премію для журналістів імені Георгія Ґонґадзе.

Про це оголосили на прес-конференції в Українському кризовому медіацентрі, -повідомляє Українська правда.

Засновником премії виступив Український ПЕН (національне представництво міжнародної неурядової організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів) у партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи та "Українською правдою".

Премію імені Георгія Ґонґадзе присуджуватимуть журналістам, які дотримуються  принципів та цінностей незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що призводять до вирішення або розуміння певних проблем у суспільстві та змін у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвиток медіасередовища в цілому.

"Він (Георгій Ґонґадзе – ред.) ніколи не зупинявся, намагаючись творити нові сенси та форми для України, яка лише почала відроджуватись.

Він створив перший інформаційний інтернет-ресурс, коли лише один відсоток українців мав доступ до інтернету. Георгій передбачав майбутнє і власними зусиллями і власним життям відкрив нам нові горизонти.

Премія його імені стане відзнакою для тих, хто відважно, відповідально і новітньо торить для України нові шляхи в пошуку Правди і збереженні Довіри", – зазначила Мирослава Ґонґадзе. 

Засновники нагороди кажуть, у неї не буде одного мецената чи спонсора. Кошти на винагороду жертвуватимуть кілька благодійників, які поділяють цінності премії та Українського ПЕН.

Розмір щорічної винагороди становитиме 3 тисячі доларів і перший лауреат отримає її вже цього року. 

Лауреат Премії імені Георгія Ґонґадзе визначатиметься шляхом висунення кандидатур та голосування за них членами Капітули Премії у складі 9 осіб.

До неї мають входити члени родини Георгія Ґонґадзе, представники Українського ПЕН, Асоціації випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи, "Української правди", а також авторитетні медіаексперти, громадські діячі та інтелектуали.

Один з основних критеріїв – саме інноваційність у журналістиці.  

Церемонія нагородження відбуватиметься щороку 21 травня у День народження Георгія Ґонґадзе. 

Цього року журналісту виповнилося б 50 років. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися