Перший в Україні Банк грудного молока
Україна

Перший в Україні Банк грудного молока

12 квітня 2019, 15:44
0
0
Сподобалось?
0

У Києві мами діляться грудним молоком. Перший в Україні  Банк грудного молока відкрили у київському перинатальному центрі.  

Про це повідомляє  сайт Київської міської державної адміністрації.

У Банку донорське молоко збирають, досліджують, обробляють і роздають дітям, які мають в цьому потребу за призначенням лікаря.

Увесь процес на кожному етапі контролюють медики, починаючи з обстеження жінок-донорів, пастеризації рідини та закінчуючи дотриманням умов зберігання.

Донором молока може стати тільки здорова жінка в період лактації, яка годує власну дитину і вирішила ділитися молоком з немовлятами, які його потребують.

Мама-донор проходить спеціальні обстеження, обов’язкову співбесіду та анкетування зі спеціалістом Банку грудного молока щодо способу життя, історії інфекційних хвороб, поточного стану здоров’я, а також здає необхідні аналізи.

Скористатися Банком грудного молока можуть пацієнти стаціонару Перинатального центру, а також інших лікувальних закладів міста безплатно за призначенням лікаря-неонатолога.

Тривалість вживання "донорського харчування" для немовлят також визначають лікарі, зважаючи на стан дитини, те, чи з'явилася лактація у мами та інші умови.  

"За час роботи Банку (із 1 березня 2019 року) зібрано, досліджено та оброблено близько 40 літрів грудного молока. Понад 20 малюків вже отримали таку допомогу від чужих мам. За спостереженнями лікарів, ці діточки набагато краще набирають вагу, їхній стан швидше стабілізується у порівнянні з ситуаціями вживання суміші", – зазначив Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

На створення Банку грудного молока в Перинатальному центрі м. Києва з бюджету міста витратили 9 мільйонів гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися