В Україні  на одне державне свято може стати більше
Україна

В Україні на одне державне свято може стати більше

14 квітня 2019, 11:02
0
0
Сподобалось?
0

Національний календар державних свят в Україні невдовзі поповниться Днем свободи совісті та віросповідання, запровадження якого ініціювала Всеукраїнська Рада релігійних об’єднань за сприяння Українського інституту національної памʼяті.

На цьому наголосив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, -повідомляє Укрінформ

“Коли представники Всеукраїнської Ради релігійних об’єднань запропонували запровадити окремий день для вшанування тих, хто став жертвою за релігійною ознакою, ми це підтримали”, - сказав В’ятрович.

Він зазначив, що свобода совісті є невід’ємним елементом  функціонування держави.

“Через це виникла ідея говорити про День свободи совісті — щоб водночас згадувати та показувати їхню перемогу і важливість для держави цієї, однієї з базових демократичних свобод... І сподіваюсь, що після подальшої суспільної дискусії щодо визначення конкретної дати, незабаром в Україні відзначатиметься такий важливий день”, - підкреслив В’ятрович.

Вiце-президент громадської організації “Українська асоціація релігієзнавців”, завідувач відділу філософії та історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович наголосила, що свобода совісті і свобода віросповідання є базовими, фундаментальними, від них народжується решта свобод — слова, зібрання, пересування. Через це науковці підтримують цю ініціативу, яку треба разом впровадити в життя - щоб цей день реально з’явився в нашому календарі і ми завжди пам’ятали, що є цінності, які потрібно захищати.

“В Україні вже нараховується близько 37 тисяч релігійних організацій... Якщо ми зараз з вами ще раз не підкреслимо важливість свобод у сфері віросповідання і в сфері свободи совісті, то у нас буде величезна небезпека втратити ту ситуацію, яку ми поки що маємо можливість утримувати”, - сказала професор.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися