Українська оборонка витискає російську з Індії
Україна

Українська оборонка витискає російську з Індії

15 квітня 2019, 15:50
0
0
Сподобалось?
0

У рамках великої міжнародної виставки Defexpo India у Гоа індійське міністерство оборони та низка компаній підписали з Україною 15 меморандумів про спільне виробництво 500 транспортних літаків упродовж 15 років загальною вартістю 5,3 мільярда доларів та про довгострокове постачання газотурбінних установок для індійських військових суден. Це відбулося на тлі раніше замороженого спільного з Росією проекту щодо спорудження військово-транспортного літака та відмови від російського обслуговування морських суден.

Наразі між Україною та Індією також є угода про створення спільних підприємств з модернізації та ремонту радянських протиповітряних систем – зенітних ракетних комплексів «Квадрат», «Стріла-1», «Тунгуска», «Шилка», переносних комплексів «Голка», «Стріла-2».

За оцінками українських експертів, щорічний обсяг військових контрактів з Індією становить 100 мільйонів доларів. У найближчі три роки цей показник планується збільшити у п’ять разів. Зокрема, українські фахівці додатково пропонують Індії спільно розробляти реактивну систему залпового вогню з дальністю до 100 кілометрів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися