30 українців направили на лікування за кордоном
Україна

30 українців направили на лікування за кордоном

16 квітня 2019, 19:58
0
0
Сподобалось?
0

25 дорослих і 5 дітей, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування у закордонних клініках за державний кошт. Таке рішення прийняла Комісія МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном , -повідомляє прес-служба МОЗ України.

11 пацієнтів, серед яких троє дітей, направлено для проведення трансплантації кісткового мозку, 19, серед яких двоє дітей, - для проведення трансплантації органів. Із Державного бюджету на лікування цих пацієнтів буде витрачено близько 76 мільйонів гривень.

До іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються громадяни України для отримання медичної допомоги переважно з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.

Лікування за кордоном як винятковий захід передбачений для громадян, захворювання яких не лікуються на території України, незалежно від віку, статі, соціального походження, майнового стану, місця проживання та інших ознак.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися