Судовий реванш: знято арешт з грошей Януковича, рішення про націоналізацію ПриватБанку визнано незаконним
Україна

Судовий реванш: знято арешт з грошей Януковича, рішення про націоналізацію ПриватБанку визнано незаконним

18 квітня 2019, 14:10
0
0
Сподобалось?
0

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Про це повідомляє «Економічна правда».

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного «Приватбанку» з ринку за участю держави.

«Суд ... визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПАТ «КБ «Приватбанк», та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. Підставами для ухвалення такого рішення були, в тому числі, недоведеність відповідачами наявності визначених законом підстав для віднесення ПАТ «КБ «Приватбанк» до категорії неплатоспроможних, внаслідок чого в подальшому було ініційовано процедуру його націоналізації, та власне порушення процедури націоналізації банку, порядок якої регламентований на законодавчому рівні. Таким чином, процедура націоналізації ПАТ «КБ «Приватбанк» була визнана судом безпідставною та такою, що здійснена з численними порушенням діючого на той момент законодавства, наслідком чого стало неправомірне втручання держави у право акціонерів Банку, у тому числі позивача, мирно володіти належним їм майном, що є порушенням як вимог національного законодавства, в тому числі Конституції України, так і положень міжнародних стандартів у цій сфері», – повідомила прес-служба суду.

Тим часом Шевченківський райсуд Києва 17 квітня скасувала арешт рахунків у «Всеукраїнському банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Вона нагадала, що на рахунках банку заарештовано 1,2 мільярда гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися