По 1700 на кожну третю і наступну дитину
Україна

По 1700 на кожну третю і наступну дитину

19 квітня 2019, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Уже в травні  цього року, як обіцяють у Департаменті соціального захисту Волинської області, почне надходити допомога багатодітним сім’ям. Заяви стали приймати з 1 квітня цього року. Виплачуватимуть  по 1700 гривень щомісяця на кожну третю і наступну дитину до досягнення ними шестирічного віку. Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить цього року. Наприклад, якщо вашій третій дитині вже 5 років, держава ще цілий рік виплачуватиме на неї по 1700 гривень. Сума йде додатково до щомісячних 860 гривень допомоги при народженні.

Для того, щоб оформити допомогу, батькам (мамі або татові) слід звернутися у найближче відділення соціального захисту населення і написати заяву на отримання грошей. При собі обов’язково мати оригінали та копії: паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення багатодітної родини (для дорослих та дітей від 6 років), свідоцтва про народження, реквізити банківського рахунка по картці для соціальних виплат. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити картки, на яку зараховуються 860 гривень.

Тим багатодітним, у яких третя і наступні діти вже виховуються, мають час подати заяву в соцзабези до 1 липня цього року. Їм зазначена допомога нараховуватиметься з 1 квітня. Решті  – за фактом народження  дитини, з місяця, у якому було подано заяву з усіма необхідними документами.

До слова, в Україні наразі налічується 160 тисяч багатодітних сімей, у яких є діти віком до 6 років. Уряд планує до кінця року виплатити таким батькам понад 2,4 млрд грн фінансової допомоги.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися