Завершено зйомки фільму
Україна

Завершено зйомки фільму "Чорний ворон"

2 травня 2019, 20:30
0
0
Сподобалось?
0

Завершилися зйомки історичного повнометражного фільму "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману-бестселера українського письменника Василя Шкляра.

 

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно у Facebook.

"ТЕТ-Продакшн" на замовлення телеканалу 1+1 завершив зйомки повнометражного фільму "Чорний ворон" за мотивами однойменного роману-бестселеру українського письменника Василя Шкляра. Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно", - йдеться у повідомленні.

Голова Держкіно Пилип  Іллєнко заявив, що створення фільму про повстанський рух часів Холодноярської республіки є значущою подією.

"Сьогодення доводить, що невивчені уроки історії повертаються до наступних поколінь: ми й досі боронимо незалежність рідної землі. Сподіваюсь, творцям фільму вдасться передати на екрані історичні події того часу і стрічка стане помітним мистецьким явищем", - сказав він.

Зйомки картини тривали з жовтня 2018 року. Основними місцями подій у стрічці були територія Холодного Яру та Мотронинського монастиря на Черкащині.

На екрані святиню відтворювали у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, оскільки після реставрації монастир не зберіг історичного вигляду.

Творча група за час роботи над проектом вирушала у декілька експедицій Україною, зокрема, до мисливського палацу графа Шувалова (Тальне), Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав", а у селі Поташ знімали масові сцени, у яких були задіяні понад 150 акторів.

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович,, оператор-постановник – Олександр Кришталович. Генеральний продюсер фільму  Олександр Ткаченко.

Прем’єра історичної драми про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками відбудеться у кінотеатрах України вже цього року.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися