Зеленський повернув громадянство Саакашвілі
Україна

Зеленський повернув громадянство Саакашвілі

29 травня 2019, 11:06
0
0
Сподобалось?
0
Президент Володимир Зеленський повернув громадянство України екс-президенту Грузії та колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі шляхом внесення змін до указу екс-президента Петра Порошенка.

Відповідний Указ №329/2019 оприлюднено 28 травня на сайті глави держави, передає "Укрінформ".

"Внести до Указу Президента України від 26 липня 2017 року № 196 "Про припинення громадянства України Бондарєвої Т., Корнійчук О.А., Коротецького Л.О. та інших осіб" зміну, виключивши положення щодо втрати Саакашвілі Міхеілом громадянства України", - йдеться у документі. 

Цим же указом Президент Зеленський надав українське громадянство чотирьом особам, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для нашої країни.

Зокрема, йдеться про Ахамаді Коларіджані Аболфазла, 1983 року народження, уродженця Ісламської Республіки Іран, який проживає у місті Києві; Костікова Олександра Сергійовича, 1997 року народження, уродженця Російської Федерації, який проживає у Донецькій області; Самед-заде Еміна Іззата огли, 1990 року народження, уродженця Азербайджанської Республіки, який проживає у місті Києві, та Тойгонбаєва Зіятдінбека Курманбековича, 1974 року народження, уродженця Киргизької Республіки, який проживає у місті Києві.

Саакашвілі вже подякував Зеленському у Facebook, додавши, що планує повернутися у Київ.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

1 листопада 2017 року Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

3 січня 2018 року Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні позову Саакашвілі щодо цього рішення Управління ДМС у Київській області.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися