Верховна Рада планує впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань
Україна

Верховна Рада планує впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань

30 травня 2019, 14:54
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, в якому пропонується впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань, скасувавши прапорщиків і мічманів, розділивши при цьому сержантський і старшинський склад на молодший і старший склад.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект (№10181) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про виконання військового обов'язку та проходження військової служби" в першому читанні проголосував 231 народний депутат.

Законопроект пропонує впровадити нову шкалу армійських і корабельних військових звань. Зокрема, в разі його прийняття в цілому в Збройних силах України скасовуються військові звання "прапорщик, старший прапорщик" (мічман, старший мічман) і вводяться нові звання "рекрут", "штаб-сержант" (штаб-старшина), "майстер-сержант "і" головний майстер-сержант "(корабельні - "старший майстер-старшина", "головний майстер-старшина").

Крім того, передбачається поділ сержантського та старшинського складу на молодший і старший склад.

Законопроект також пропонує визначити посадові обов'язки для нових посад у ЗС України, зокрема в статуті внутрішньої служби ЗСУ - для посад "головний сержант (головний старшина) полку, батальйону, дивізіону", "начальник медичного пункту полку, батальйону, дивізіону, роти", "сержант-інструктор, старший інструктор (старшина-інструктор)", "інструктор із тактичної медицини роти (батареї)", "сержант із матеріального забезпечення" та ін.

Зазначений статут пропонується доповнити новими положеннями й додатками, якими детально викласти порядок зарахування військовослужбовців ЗСУ до списків особового складу військових частин навчань, порядок ведення "книги пам'яті" тощо.

Законопроект також пропонує внести зміни до Дисциплінарного статуту ЗСУ в частині заохочень і дисциплінарних стягнень військовослужбовців, про порядок ритуалу підняття державного прапора України в стройовому статуті ЗСУ, про порядок несення гарнізонної та вартової служби, а також оновити положення про гауптвахту зі статутом гарнізонної та вартової служби ЗСУ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися