У Рівному мати лишила семимісячну дитину в порожній квартирі і зникла на три тижні
Україна

У Рівному мати лишила семимісячну дитину в порожній квартирі і зникла на три тижні

6 червня 2019, 19:49
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному жінка залишила донечку семи місяців саму і третій тиждень не приходить додому. На плач дитини прийшла сусідка і від побаченого мало не втратила свідомість. Дівчинка була у жахливому стані.

Матері семимісячної Софійки вже третій тиждень немає вдома. Зникла пізно ввечері, залишивши донечку саму у відчиненій квартирі. Сусідка пані Валентина прийшла на плач. Каже, що ледь не зомліла, побачивши, в якому стані дівчинка. За кілька годин за дитиною прийшов її рідний дядько. Він разом з дружиною і двома дітьми живуть в тій же квартирі. У його сестри, окрім семимісячної дівчинки, ще півторарічний син. Діти від різних чоловіків, які тут не з'являються. Тітка покинутих малюків каже, що часто доглядає племінників, бо їхня мати постійно зникає, а бабця дітей на роботі: "У мене своїх двоє дітей. У селі багато городів, треба їздити, щось робити і з дітьми десь погуляти. Я ж не можу постійно з цими дітьми сидіти".

До сімейної радниці Міністерства юстиції України Любові Романюк звернулися стурбовані сусіди. Вони певні, що діти у небезпеці. "Зі слів сусідів, вона приймає наркотики, зловживає алкоголем і періодично зникає", - розповіла Романюк. Люди обурені та кажуть, що маленьку Софійку жінка навіть на вулицю не виносить. У поліції, куди порадила звернутися сімейна радниця Мінюсту, 24-річну Катерину знають. "Вона тричі притягувалась до адміністративної відповідальності за дрібне викрадення майна. Крім того, двічі притягувалась і до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжки. Також двічі родичі зверталися про її розшук", - каже речниця ГУ Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

Цього разу родичі на розшук зниклої не подавали, тож поліція її не шукатиме. У соцслужбі Катерина з дітьми вже стоїть на обліку. "Якщо мама з'явиться, то з нею буде проводитися відповідна робота, складений протокол за адміністративне правопорушення. Також буде розглядатись питання про доцільність позбавлення чи недоцільність позбавлення її батьківських прав", - пояснив керівник Рівненської служби у справах дітей Андрій Міщеня.

Тепер у службі малюків збираються тимчасово віддати до дитбудинку. Родичі, які поки дивляться за ними, не проти і вже готують документи для вилучення дітей. Самій жінці, коли вона з'явиться, загрожує штраф до 1 700 гривень за невиконання батьківських обов'язків. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися