У Кабміні пропонують підвищити ціни на алкоголь
Україна

У Кабміні пропонують підвищити ціни на алкоголь

7 червня 2019, 11:19
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої.

Про це повідомили у пояснювальній записці до відповідного проекту постанови, опублікованій на сайті МЕРТ, передає УНН.

Так, проектом постанови передбачено внести зміни у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 року № 957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв".

Згідно зі змінами, які пропонується внести, передбачається підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої, зокрема на горілку та лікеро-горілчані вироби - на 10,7%; віскі, ром та джин - на 7,3%; коньяк (бренді) - на 9,1-9,5% і вина – на 7,4-10,2%.

У Міністерстві пояснили, що чинний розмір мінімальних цін на алкогольні напої запроваджено у вересні минулого року, однак з часу перегляду мінімальних цін відбулось зростання складових цін, а саме спирту, тари, комплектуючих, енергоносіїв, а також мінімальна та середня заробітна плата працюючих на підприємствах у цій сфері, яка підвищилася відповідно на 11% і 25%.

"Тому на сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв і потребує коригування", - обґрунтували у МЕРТ пропозицію підвищення цін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися