Повідомили, чи можуть медпрацівники йти на пенсію за вислугою років
Україна

Повідомили, чи можуть медпрацівники йти на пенсію за вислугою років

7 червня 2019, 21:20
0
1
Сподобалось?
1

Раніше працівники медзакладів могли після 20 років роботи йти на пенсію. Сьогодні ж умови змінилися. Як саме і чи можуть йти на пенсію за вислугу років працівники профілакторіїв?

 

Відповідно до пункту «е» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» пенсії за вислугу років медичним працівникам призначаються незалежно від віку. Основною умовою для її призначення є наявність спеціального стажу роботи, напрацьованого у закладах і на посадах, які дають право на таку пенсію. Перелік цих посад і закладів затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, відповідно до Переліку право на пенсію за вислугу років надано лікарям та середньому медичному персоналу (незалежно від найменування посад) таких закладів охорони здоров’я: лікарняних закладів, лікувально-профілактичних закладів особливого типу, лікувально-трудових профілакторіїв, амбулаторно-поліклінічних закладів, закладів швидкої та невідкладної медичної допомоги, закладів переливання крові, закладів охорони материнства і дитинства, санаторно-курортних закладів, установ з проведення лабораторних та інструментальних досліджень і випробувань Держсан­епідслужби та територіальних органів Держсанепідслужби (щодо працівників, які не є державними службовцями), діагностичних центрів; медико-соціальних експертних комісій, бюро судово-медичних експертиз і провізорам, фармацевтам та лаборантам аптек, аптечних кіосків, аптечних магазинів, контрольно-аналітичних лабораторій.

Робота за однією з названих спеціальностей, незалежно від форми власності або відомчої належності закладів, дає право на пенсію за вислугу років. Але за умови наявності необхідного стажу і досягнення певного віку. З 1 квітня 2019 року він має становити не менше 27 років 6 місяців. Щороку необхідний стаж для виходу на пенсію за вислугу років збільшуватиметься на півроку, і з 1 квітня 2024 року має вже становити не менше 30 літ. А вийти на заслужений відпочинок медпрацівник зможе, коли йому виповниться 55 років.  

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися