Дмитро Пругло і Максим Олексюк
Україна

Трагедія під Новолуганським: військові відстежили ворожу артилерію, але Київ заборонив стріляти

7 червня 2019, 19:27
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вночі російська артилерія обстріляла позиції полку Національної гвардії «Азов» під Новолуганським зі ствольної артилерії калібру 122 міліметри. Внаслідок прямого влучання у бліндаж двоє українських військових загинули, четверо отримали поранення, ще семеро зазнали бойового травмування. Загинули Дмитро Пругло і Максим Олексюк.

Волонтер Роман Донік написав на своїй сторінці у «Фейсбуку», що наші військові бачили висування та розгортання ворожої артилерії, але не змогли діяти на випередження, через заборону з Києва відкривати вогонь.

«Цю арту «змалювали» і на підході, і на позиціях, де вони розгорталися. Дозвіл на вогонь не дали. Три рази спостерігали переміщення цих гармат у зоні ураження. Знали, що вони рано чи пізно по нас відпрацюють. Три рази цю батарею могли рознести на шматки. Вони явно порушували мінські (домовленості) по зоні відведення. Але з самого верху – заборона на відкриття вогню. Категорична заборона на рівні Києва. З погрозами всіх кар небесних.

Коли працює ствольна артилерія противника, люди просто сидять у бліндажах і моляться, щоб не було прямого попадання. Пряме влучення – це гарантовані загиблі, поранені та важко контужені. Моляться і чекають, коли у відповідь почне працювати на придушення наша артилерія. Іншого не буває. Ще можна почати працювати по артилерії противника, коли вона переміщається на позиції. Але з Києва заборонили це робити. Війна – це коли люди стріляють і вбивають. Якщо не стріляємо ми, вбивають нас. Але нинішній владі плювати. Там ніхто не служив, не воював, не ховав близьких. Для них війна – це щось віртуально. Для нас – ні. Крім артилерії, активізувалися снайпери противника. Мабуть, їм уже розповіли, знають, що їм тепер можна все. Відстріл укропів – як у тирі», написав Роман Донік.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися