4-річному хлопчику з Волині, якого декілька разів витягували з «того світу», потрібна допомога
Україна

4-річному хлопчику з Волині, якого декілька разів витягували з «того світу», потрібна допомога

7 червня 2019, 22:30
0
0
Сподобалось?
0

Чотирирічному Ромчику Роїку, який живе, попри жорстокі прогнози лікарів, потрібна допомога. Пересадка печінки, зупинка серця, кома… Хлопчика декілька разів витягували з «того світу». «Він не житиме!» - запевняли лікарі. Але, не зважаючи на зневіру медиків, дитина бореться за життя.

Про це розповіла ІА Волинські Новини мама Ромчика – Ольга Роїк.

Зі слів пані Ольги, життя Ромчика - це щоденна надважка боротьба від самого народження. У три місяці він переніс складну операцію Касая, а в 11 місяців в одній із закордонних клінік дитині трансплантували печінку:

«То був дуже складний випадок, гроші збирали всією Україною. Попри невтішні прогнози лікарів, операцію мій хлопчик переніс, але вже за два тижні нас чекало нове випробування - два тижні коми, зупинка серця на 10 хвилин. Після цього наше життя змінилося. Дитина втратила усі навики. Вирок медиків – Ромчик не житиме. Ми повернулися в Україну. І вже через рік в дитини стався крововилив, температура піднялася до сорока – і знову операція, і знову боротьба за життя. І вона триває уже кілька років», - розповідає мама хлопчика.

З її слів, не зважаючи на те, що медики запевняли, мовляв, Рома не зможе самостійно дихати, їсти та й жити взагалі, позитивні зміни є, хоч і дуже маленькі:

«Синочок сам почав дихати, йому зняли трахеостому з шиї, почав їсти дрібно помелену їжу. Медики зняли гастростому. Ми раз у два місяці їздимо на реабілітацію до Львова, до невролога, на ЕЕГ, МРТ і ще багато іншого. На це все йдуть чималі кошти. Попри величезні суми, нам вдавалось справитись самостійно. Однак, нині всі фінансові ресурси сім’я вичерпала, тож змушені просити допомоги», - звертається до небайдужих людей зболена горем мати, яка не втрачає надії на одужання, або хоча би полегшення стану своєї дитини.

До слова, за станом на сьогодні родині уже вдалося зібрати 22 тисячі 400 доларів, але до потрібної на реабілітацію та лікування дитини суми – 72 тисячі доларів, ще далеко.

«10 червня ми їдемо на реабілітацію до Львова. Потім в липні плануємо доробити усі необхідні для перельоту документи – візи на виліт до Китаю в серпні. Наразі синочок почувається значно краще! Ми навіть можемо ходити гуляти. З нетерпінням чекаємо на переліт до Китаю – адже це єдина наша надія», - витирає непрохану сльозу мама Ромчика.

Тож, давайте допоможемо Ромі і далі дивувати лікарів та радувати маму досягненнями. Реквізити для надання допомоги:

5168 7573 9487 3857 Роїк Ольга (мама).

 
 
 
 
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися