Даринка МАКАРЧУК
Україна

Батьки вбили 5-річну доньку і спалили тіло в печі: подробиці

9 червня 2019, 20:40
0
0
Сподобалось?
0

Шокуючий злочин розслідують житомирські правоохоронці. Близько десяти місяців тому у селі Листвин Овруцького району батьки вбили свою 5-річну доньку Даринку Макарчук, а тіло спалили у печі.

Родину, у якій трапився цей кричущий випадок, односельці характеризують негативно. Батьки, кажуть, зловживали алкоголем, вели аморальний спосіб життя. Через неналежне виконання батьківських обов’язків матір позбавили права на двох синів. За кілька років по тому жінка народила дівчинку Дарину. Дитина з’явилася на світ хворою - ДЦП. Коли малечу забрали на тривале лікування, рідна мати відмовилася від неї.  З медзакладу однорічну Дарину забрали до дитячого будинку сімейного типу, де дівчинка росла три роки.

Увесь час, поки Даринка виховувалася у прийомній родині, біологічні батьки судилися, щоб повернути її собі. Із незрозумілих причин їм допомагали активісти із Житомира. Саме вони переконали суддів, що у дитбудинку сімейного типу з дитини неабияк знущаються. Зрештою, у квітні 2018 року дівчинку повернули додому.

Жителі Листвина переконують, що насправді горе-батькам було байдуже на дитину. Повернути ж Даринку прагнули для того, щоб отримувати державну допомогу на дитину-інваліда. Кажуть, що чоловік і жінка ніде не працювали,  жили лише з дитячих грошей. Окрім дівчинки, у них було ще двоє молодших хлопчиків.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор розповів, що після того, як  дівчинку забрали від прийомних батьків, органи опіки намагалися обстежити умови проживання дитини, проте комісію до хати біологічні батьки не пускали. Адміністративні матеріали, які поліцейські складали за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків, скасовували у судах.

Наприкінці травня старший син горе-матері, якого раніше вилучили із цієї сім’ї, поділився із директором інтернату підозрами, що його сестричка кудись зникла. Керівник дитячого будинку сповістив про це поліцейських.

– Приїхавши на місце, правоохоронці попросили матір показати дочку. 41-річна жінка винесла із хати 3-річного хлопчика, одягнутого у дівчачий одяг. Зрозумівши, що «фокус» не вдався, зізналася що Даринки немає вже кілька місяців, – каже Артем Лисогор. – Підозрювана розповіла, що в серпні, під час чергового родиного скандалу, 50-літній батько штовхнув дочку, вона впала й сильно вдарилася об поріг.

Правоохоронців батько та матір запевняли, що намагалися привести дитину до свідомості, проте жодні реанімаційні заходи не допомогли. Аби замести сліди, чоловік кілька днів спалював у печі тіло своєї дитини. Рештки малечі нелюди викинули в річку.

Від однієї лише згадки про цей нелюдський злочин волосся стає дибки, а в жилах холоне  кров. Натомість рідні батьки спокійно жили з цим багато місяців, й жодним словом не обмовившись, як жорстоко розправилися із невинною хворою дитиною.

Матір та батька загиблої дівчинки взяли під варту. Їм загрожує від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення. Молодших синів підозрюваних забрали на лікування. Також правоохоронці взялися перевірити роботу соціальних служб.  

Марія МАРТИНЮК,

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися