У Зеленського обіцяють негайно розрахуватися з гірниками
Україна

У Зеленського обіцяють негайно розрахуватися з гірниками

18 червня 2019, 10:46
0
0
Сподобалось?
0

Представник Зеленського в уряді Андрій Герус повідомив, що за втручання президента вже найближчим часом будуть виплачені борги із зарплат львівським та волинським гірникам.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України, - пише ТСН

"Вже сьогодні на ДП "Львіввугілля" зайдуть кошти за паливо, що почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий – квітень будуть повністю погашені", - заявив Герус.

За його словами, для погашення загальної заборгованості у понад 200 мільйонів гривень Мінфін виділив 41 мільйон гривень, а ще 175 мільйонів було залучено "завдяки діям, що призвели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля в Україні".

Окрім цього, Герус підкреслив, що на контролі президента перебуває і ситуація із боргами гірників "Волиньвугілля". Там мають погасити заборгованість до 20 червня.

Водночас, голова профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що перші 30 мільйонів гривень надійшли на рахунки "Львіввугілля" ще ввечері 14 червня. 18 червня очікується чергова виплата у розмірі 80 мільйонів гривень.

"Однак не всі шахти відновили свою роботу. Так за повідомленням голови ППО НПГУ шахта "Степова" Василя Семканича, гірники приступлять до роботи, як тільки кошти потраплять на рахунок ДП "Львіввугілля", - підкреслив Волинець.

Нагадаємо, 10 червня у Львівській області гірники перекрили міжнародну трасу Львів-Рава Руська, бо останні три місяці їм не виплачують зарплату. Напередодні на Львівщину після аварії на шахті приїжджав президент Зеленський, після чого він вирішив скликати РНБО через ситуацію у вугільній галузі. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися