Зеленський відмінив указ Ющенка про заборону спецсигналів на авто
Україна

Зеленський відмінив указ Ющенка про заборону спецсигналів на авто

21 червня 2019, 04:07
0
1
Сподобалось?
1

Володимир Зеленський скасував указ екс-президента Віктора Ющенка, яким регулювався порядок встановлення спеціальних сигнальних звукових і світлових пристроїв пристроїв на автомобілі, а також використання ВІП-номерів. Заборону використовувати їх «мажорам» та різного рангу чиновникам було встановлено у березні 2005 року. За використання спецсигналів накладався величезний штраф. Монополію на такі пристрої мали лише оперативні служби та держохорона.

Загалом, 20 червня Зеленський відмінив аж 161 указ своїх попередників. За словами речниці президента Юлії Мендель, це було зроблено заради дерегуляції і створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Чим бізнесу допоможуть проблискові маячки або сирени, сказати важко.

Із позитивного у всій цій історії, що може сподобатися простим українцям, можна виокремити скасування мінімального розміру оплати послуг нотаріусів. Тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості. Щоправда, на практиці це може нічого не дати. Адже розцінки регулюватиме Мінюст і ринок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися