Нові тарифи на тепло і гарячу воду в Україні: з'явився онлайн-калькулятор
Україна

Нові тарифи на тепло і гарячу воду в Україні: з'явився онлайн-калькулятор

2 липня 2019, 16:34
0
0
Сподобалось?
0

Після встановлення граничних тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води, які Кабінет міністрів схвалив 26 червня, на сайті Міністерства юстиції з'явився калькулятор для розрахунку справедливої ​​вартості цих послуг в кожному з регіонів України.

Калькулятор розміщений на сайті Міністерства юстиції, - пише Сьогодні.

Щоб дізнатися справедливий тариф на тепло, необхідно вибрати цю послугу, після чого відповісти на запитання, чи встановлений лічильник, а потім ввести поточний тариф в гривнях за 1 Гкал і опалювальну площу житла

Для розрахунку справедливої ​​вартості гарячої води необхідно вказати, чи є у вас сушарка для рушників, і поточний тариф в гривнях за кубометр.

Міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що тепер громадяни зможуть самостійно вирахувати, скільки вони повинні платити за тепло і гарячу воду. Він нагадав, що через непрозорість формування тарифів, бездарність чиновників і корумпованість постачальників на місцях вартість опалення в різних областях України кардинально відрізняється.

"І це при тому, що вартість газу для всіх однакова. Наприклад, в Чернівцях вартість гігакалорії тепла становить 1200 грн, тоді як в Чернігові, Рівному та Луганську – перевищує 1700 грн", – цитує його прес-служба Мін'юсту.

За його словами, в середньому вартість опалення і гарячої води повинна знизитися на 14%, а в окремих містах-рекордсменах тарифи на опалення впадуть на 40%.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися