У центрі Луцька - акція проти смороду
Україна

У центрі Луцька - акція проти смороду

6 липня 2019, 12:52
0
0
Сподобалось?
0

6 липня у центрі Луцька зібралися десятки людей, які вимагають, аби нарешті вирішили питання поширення неприємних запахів у місті.

Акція «За чисте повітря» відбувається на Театральному майдані, - пише ІА Волинські Новини

Так, у мирній акції дітей та батьків лучани вирішили привернути увагу громади та влади до вирішення питання смороду в місті.

Володимир Редкач каже, що люди зібралися тут, бо хочуть чистого повітря. Серед вимог лучан – боротьба зі смородом, а також звернення до забудовників з приводу облаштування належним чином каналізаційних мереж при будівництві будинків.

Він відзначив, що думка про акцію у нього виникла давно. 29 червня, коли відчув сморід з вікна у той час, як спали його діти. Це зумовило пришвидшити організацію акції у центрі міста.

Нагадаємо, нестерпний запах у Луцьку – наслідок несанкціонованого зливу відходів виробництва заводу «Біо ПЕК». Коли підприємству, яке є дочірнім Гнідавського цукрового заводу, заборонили скидати свої відходи на поля фільтрації цукрового заводу, тут почали зливати мелясну барду у каналізаційні люки міста. Це власне  і пояснює причину появи смороду у різних районах Луцька. 
Про це розповіла начальниця відділу екології Луцькради Оксана Тарабанюк 4 липня, під час виїзного засідання тимчасової міжвідомчої комісії на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу. Вона додала, що Луцька міська рада звернулася до прокуратури Волинської області щодо проведення досудового розслідування у зв’язку зі скаргами мешканців Луцька на жахливий сморід, масове погіршення стану здоров’я та нестерпні умови життя та праці людей.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися