В Україні батьки зможуть зареєструвати новонароджених онлайн
Україна

В Україні батьки зможуть зареєструвати новонароджених онлайн

10 липня 2019, 17:37
0
0
Сподобалось?
0

Кабінет міністрів України схвалив пілотний проект "Е-малятко", який надасть можливість забезпечити батьків новонароджених 10 послугами з реєстрації дітей онлайн. 

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Ми сьогодні презентуємо урядову ініціативу, яка передбачає введення з 1 січня 2020 року системи "е-малятко", яка дасть можливість українським батькам отримати без бюрократії 10 базових послуг від держави, пов’язаних із народженням дитини. Ми сьогодні ухвалюємо рішення уряду про запровадження пілотного проекту "Е-малятко", який дасть можливість усім нам згуртуватись і всі технічні рішення підготувати до 1 січня 2020 року, щоб перші новонароджені українські громадяни в січні 2020 року змогли скористатись цим сервісом", - зазначив Петренко.

За його словами, серед цих послуг – державна реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання малюка, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, реєстрацію в Державному реєстрі платників податків, призначення державної допомоги при народженні дитини, видача посвідчень багатодітним батькам і призначення допомоги дітям, які виховуються у таких сім'ях.

При цьому, він додав, що такі послуги надаватимуться через одну заяву, яку надасть батько або мати дитини. Таку послугу можна буде отримати або в електронному форматі, або в будь-якому центрі надання адмінпослуг по всій території країни, яких наразі налічується близько 700.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися