У Зеленського хочуть скинути з посади Кличка
Україна

У Зеленського хочуть скинути з посади Кличка

24 липня 2019, 14:26
0
0
Сподобалось?
0

Глава Офісу Президента України Андрій Богдан звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням звільнити голову КМДА Києва Віталія Кличка. 

Відповідний документ отримав у розпорядження 24 канал.

Андрій Богдан скерував листа з відповідним зверненням до уряду, адресованого міністру Кабінету Міністрів Олександру Саєнку. Саєнко підтвердив 24 каналу факт отримання листа від Офісу Президента.

У листі мовиться: Конституція України передбачає, що голови місцевих державних адміністрацій призначає на посаду і звільняє з неї президент України за поданням Кабміну.

А от закон "Про місцеві державні адміністрації" каже, що такі посадовці працюють доти, доки новообраний президент не призначить нових.

Зважаючи на це, Офіс Президента просить Кабмін внести подання "щодо звільнення Кличка Віталія Володимировича з посади голови Київської міської державної адміністрації".

"Так, подання Богдана до нас надійшло. Тепер ми маємо опрацювати все у встановленому порядку. Рішення може бути після розгляду цього подання на одному з наступних засідань Уряду", – пояснив 24 каналу міністр Саєнко.

Натомість у Кличка інформацію наразі не коментують. Прес-секретар міського голови Києва Оксана Зінов'єва у коментарі пояснила, що до КМДА жодного листа чи повідомлення про нього не отримувала.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися