У Луцьку вперше в Україні каналізації очищуватимуть озоном
Україна

У Луцьку вперше в Україні каналізації очищуватимуть озоном

25 липня 2019, 12:34
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку вперше в Україні запустили систему очистки повітря та води від шкідливих речовин.

Про це сьогодні, 25 липня, у межах засідання комісії з питань комунального майна та приватизації розповів очільник КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, - пишуть Волинські новини.

Так, втілення новітнього не лише для обласного центру Волині, а й для України в цілому проєкту стало можливим завдяки ініціативі КП «Луцькводоканал», а також завдяки інвестиціям меценатів.

Зі слів директора підприємства, найкращі спеціалісти в галузі уже працюють над проєктом реконструкції очисних споруд міста, а також у напрямках покращення водовідведення та водопостачання.

«У нас є фонд, що акумулює кошти з певних джерел і їх спрямовують саме на екологічні заходи. На сьогодні основним його донором є саме «Луцькводоканал». Ті гроші, що ми додатково заробляємо на інших послугах, не витрачаємо, натомість, все перераховуємо в цей фонд. Далі за ці кошти модернізуємо, відновлюємо на наших об’єктах ті речі, що є вкрай необхідними. В рамках цього фонду ми акумулювали і вклали близько чотирьох мільйонів гривень. Але найбільшим, на мою думку, нашим досягненням на сьогодні є реалізація надважливого проекту, який ми запустили на початку червня», – зазначив Віктор Гуменюк.

Зі слів посадовця, разом із запрошеними фахівцями галузі, спеціалісти з «Луцькводоканалу» вперше в Україні встановили на КНС № 2, що знаходиться на вулиці Набережній, новітню високотехнологічну систему озонування повітря.

«Ця система вже пройшла етап тестового режиму і повністю в дії. Я із допомого смартфону онлайн відслідковую, яким чином воно все працює та рухається, як відбувається знезараження шкідливих речовин в межах санітарної зони насосної станції. Зокрема, мова про шкідливі речовини, що дають неприємні запахи та мають руйнівну дію на саму КНС», - не без гордості розповів очільник комунального підприємства.

З його слів, не обійшлось і без допомоги меценатів. Так, завдяки небайдужості керівництва луцької філії міжнародного холдингу «Модерн-Експо» у межах екологічного фонду вдалося додатково залучити 300 тисяч гривень.

«Це яскравий приклад соціально-відповідального бізнесу. Керівництво заводу сказало: хоча ми розміщені за межами міста, майже всі наші працівники живуть у Луцьку. І якщо вам потрібна допомога, ми долучимось. Ми саме працювали над цим проєктом, тому що це європейська технологія, її потрібно було сюди затягнути, завезти, поставити, змонтувати, зробити. Ми організували цей весь ланцюжок. Нам дали 300 тисяч і ще 50 тисяч гривень ми додали з нашого екологічного фонду. Тож, на сьогоднішній момент у Луцьку вперше в Україні є високотехнологічне обладнання, яке використовують в усьому світі, на всіх очисних насосно-каналізаційних станціях, і воно реально очищає повітря. Працівники, які там працюють, кажуть, що реально відчувають позитивні зміни. Усе працює в режимі онлайн. Я бачу у себе на телефоні рух повітря, концентрацію шкідливих речовин, як на них діє озон і як він їх знищує», – розповів Віктор Гуменюк.

Насамкінець він зазначив, що таке обладнання хотіли встановити у Києві, однак місцевому водоканалу цього зробити не вдалося:

«Дуже хотів в цьому плані бути першим «Київводоканал», але щось у них не пішло не так, тому задум реалізувати не вдалося», – резюмував директор «Луцькводоканалу».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися