Депутати проігнорували питання про ринок  «Привіз»
Україна

Депутати проігнорували питання про ринок «Привіз»

31 липня 2019, 15:08
0
0
Сподобалось?
0

Питання про розірвання оренди з власником землі скандального ринку «Привіз» не внесли на розгляд чергової сесії Луцької міської ради.

Підприємці знову заблокували вхід до сесійної зали, - пишуть Волинські новини.

Як повідомлялося, засідання 60 чергової сесії міської ради через акцію протесту та блокування роботи депутатів підприємцями із ринку перенесли до 14:00 години.

За цей час повинні були зібратися позачергові засідання профільних комісій. Наразі відбулося засідання лише земельної комісії, яка рішення про внесення питання до порядку денного не підтримала.

Натомість не зібралися засідання комісій з питань законності та комунального майна, оскільки не вистачило кворуму.

«Ми спілкувались з директором юридичного департаменту, сказали, що рішення є юридично неправильним і його обов’язково скасують в суді», - звернувся до присутніх заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.

Ситуацію пояснила й представник юридичного відділу міської ради Наталія Юрченко. Вона зазначила, що існує рішення Конституційного суду, у якому йдеться, що органи місцевого самоврядування не мають права скасовувати вже прийняті рішення.

Натомість депутат Павло Данильчук зазначив, що ситуація виняткова, тому вартує внести питання на порядок денний шляхом голосування депутатів «з місця».

«Відкриваємо сесію, вносимо питання про розірвання договору оренди і голосуємо. Ми маємо таке право, закон дозволяє це робити», - сказав обранець громади. Однак, його не підтримали.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, своє чергою, оголосив 20-хвилинну перерву, аби дати змогу хоча б одній з профільних комісій внести скандальне питання до порядку денного.

Обурені підприємці знову заблокували вихід із сесійної зали. «Я віддала за контейнер 5 тисяч доларів і так просто його не віддам», - зазначила одна з присутніх підприємиць.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися