Суд виправдав дівчину з Рівного, яка пікетувала проти Зеленського
Україна

Суд виправдав дівчину з Рівного, яка пікетувала проти Зеленського

2 серпня 2019, 15:24
1
-1
Сподобалось?
-1

У Рівному сапеляційний суд виправдав 16-річну дівчину, яка вийшла на майдан Незалежності у Рівному 25 травня з плакатом за імпічмент президенту Володимиру Зеленському. 

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Рівненського апеляційного суду, суд відмовився визнати неповнолітню винною у проведенні несанкціонованого мітингу.

Сьогоднішньою ухвалою задоволено апеляцію неповнолітньої на рішення Рівненського міського суду, який 13 червня визнав її винною у проведенні несанкціонованого мітингу та присудив попередження. 

Як повідомлявли, у Рівному 25 травня 20-річний хлопець та 16-річна дівчина проводили одиночні пікети з вимогою імпічменту президента Володимира Зеленського.

Поліцейські запросили хлопця та дівчину у відділення поліції і склали протоколи про адміністративні правопорушення, оскільки, за даними поліції, учасники акції заздалегідь не попередили органи влади про її проведення. Згодом у Рівному на майдані Незалежності було проведено акцію на підтримку дій неповнолітньої. Її учасниками стали близько двох десятків людей, які висловлювали протест проти дій поліції. Місцеві аналітики заявляли, що перша та друга акції є організовані певними силами та проплачені. 

Голова Національної поліції Сергій Князєв закликав не політизувати ситуацію, зазначивши, що з поліцейськими, які склали на рівнян протоколи про адмінправопорушення, та з усіма іншими поліцейськими загалом буде проведена роз’яснювальна робота про те, що вони мають бути ближчими до громади, а не протиставляли себе їй, і щоб у подібних випадках поліцейські поводили з порушниками м’якше.

Президент Зеленський закликав правоохоронців не карати підлітків, які влаштували акцію проти нього.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Нінель Артемівна
    Нінель Артемівна

    Те,що ця, так звана "акція" ,була організована і проплачена командою порохоботів-ніякого сумніву.(Як же те затримання бісило "каралєвішну"Геращенко. )Тільки питання,що ж такого міг натворити Президент за дві неділі,щоб оце непорозуміння татуйоване протестувало? Вона навіть ще не голосувала ,то яке має право щось вимагати?Жаль,що в нас такі мякі судді,бо це породжує продажність молоді,з яких і з'являються от такі "тітушата".

    2 серпня 2019, 16:13
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися