В Україні розглядають варіант подачі води погодинно
Україна

В Україні розглядають варіант подачі води погодинно

5 серпня 2019, 13:53
0
0
Сподобалось?
0

З 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води через брак коштів на оплату електроенергії в тарифі підприємств. 

Про це на прес-конференції заявила віце-президент асоціації Ольга Бабій, - повідомляє УНІАН

"Якщо ми чуємо, що водоканал відключений від електроенергії, причина одна – не покривається тариф, немає коштів для розрахунку. Якщо з 20 серпня деякі міста будуть заявляти про перехід на погодинну подачу води, щоб всі розуміли цю причину", - сказала вона. 

При цьому вона пояснила, що перехід на погодинну подачу ресурсу може торкнутися в першу чергу міст обласного значення, де бюджетів комунальних підприємств не можуть розрахуватися за електроенергію. Це, зокрема, Ужгород, Житомир, Суми та інші.

За словами Бабій, із запуском нового ринку в липні відбулася безпрецедентна ситуація – одноразове підвищення вартості електроенергії на 25% для комунальних споживачів, водночас тариф відповідним чином не був переглянутий з боку регулятора. "Ми звертаємося до органів прокуратури, Служби безпеки, Ради нацбезпеки, Адміністрації президента і Кабміну терміново втрутитися в ситуацію. 

Тому що ми бачимо, що якщо ситуація законодавчо не врегулюється до 20 серпня, ми будемо мати відключення від електрики водоканалів, а згодом техногенні аварії в містах України", - підкреслила Бабій. Як зазначила віце-президент асоціації, є два рішення цієї ситуації. Перше – підняти на 20% тариф на воду, каналізацію, тепло шляхом коригування в тарифі електроенергії, газу та заробітних плат. 

"Друге, якщо не піднімати тариф на 20%, ми запропонували зробити водоканали й теплокомуненерго споживачами електроенергії за ціною 1,68 гривні, тоді нема потреби піднімати тариф на 20%. Він може зрости на 10% з коригуванням заробітної плати. Таким чином водоканали й тепловики стануть споживачами електроенергії у "Гарантованого покупця" і будуть проводити розрахунки", - пояснила Бабій. 

За словами директора асоціації "Укрводоканалекологія" Олександра Шкіня, в подану ним організації входять понад 2000 підприємств водопостачання, з них 800 – централізоване водопостачання. При цьому 80% споживачів – це населення.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися