На Волині судили вчителя, який продавав спиртне на фестивалі
Україна

На Волині судили вчителя, який продавав спиртне на фестивалі

6 серпня 2019, 16:08
0
0
Сподобалось?
0

Ковельчанина судили за продаж медовухи на фестивалі тюльпанів.

Фіскальна служба хотіла притягнути до адміністративної відповідальності мешканця Ковеля за питний мед, - пише

Район.Ковель.

За даними фіскальної служби, чоловік, який працює у Ковелі вчителем, нібито порушив правила ведення господарської діяльності: здійснив торгівлю алкогольними напоями без отримання відповідної ліцензії, а також без реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності в органах державної влади.

На ковельчанина було складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КУпАП.

В судовому засіданні він провину не визнав та пояснив, що був запрошений організаторами цьогорічного фестивалю тюльпанів «Волинська Голландія» для демонстрації та куштування відвідувачами продуктів бджільництва власного виробництва, серед яких був представлений мед питний. Через незначний час після початку демонстрації продукції представники фіскальної служби повідомили його про невідповідність такої діяльності вимогам законодавства та вилучили напої, які вважали алкогольними.

Ковельський міськрайонний суд дійшов висновку про відсутність в діях медовара складу адміністративного правопорушення, оскільки в матеріалах справи немає переконливих доказів здійснення ним торгівлі та факту віднесення вилученої продукції до алкогольних напоїв. Складений посадовими особами фіскальної служби протокол взагалі не відповідає вимогам статті 256 КУпАП. Зокрема, в документі відсутні відомості про дату, час та місце вчинення правопорушення.

Суд постановив провадження в справі закрити та повернути господарю вилучені, згідно протоколу, напої: 6 пляшок «Секрет довголіття», 7 пляшок «Волинський калейдоскоп» та 4 пляшки «Мед питний «Лесин край».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися