Мордування дітей у притулку в Ужгороді: відкрили ще два кримінальні провадження
Україна

Мордування дітей у притулку в Ужгороді: відкрили ще два кримінальні провадження

14 серпня 2019, 12:59
0
0
Сподобалось?
0

Триває розслідування кримінального провадження за повідомленням про жорстоке поводження з дітками у дитячому притулку смт. Батьово, Закарпатської області.

Так, додатково зареєстрували два кримінальні провадження за ч.1 ст. 126 КК України (побої та мордування) та ч.1 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей). Наразі вони приєднані до основного кримінального провадження.

Експерт уже провів судово-медичну експертизу 5 діток – вихованців дитячого закладу. Уже допитані всі заявники, дітки, які визнані потерпілими у даному кримінальному провадженні та частина інших вихованців дитячого будинку.

Триває подальше досудове розслідування для з’ясування усіх обставин даного інциденту.

Власне, 14 серпня на телеканалі Інтер записали програму "Стосується кожного" на тему насильства в цьому притулку. Обговорювали  неприпустимість насильства, непрофесіоналізм та професійне вигорання, порушення прав дитини на кожному кроці, супротив системи, системні порушення в інституційних закладах, відсутність механізму громадського контролю та ін.

Нагадаємо, у дитячому притулку смт Батьово, що у Берегівському районі Закарпатської області, знущаються над дітьми. Троє вихователів б’ють і принижують дітей. Малюкам дістається по спині та по голові, якщо у вихователів є палка в руках – б’ють палкою, а часом навіть залізною трубою чи скакалкою. У мережу потрапили фотографії, скріншоти та відео, які, за даними журналістів, підтверджують знущання над дітьми у дитячому притулку смт Батьово, що у Берегівському районі Закарпатської області. Після цього повідомлення прокуратура Закарпатської області зареєструвала кримінальне провадження.

Зазначимо, з цього притулку кілька разів утікали діти. У ньому перебуває 60 вихованців віком від 3 до 16 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися