Залишена мамою новонароджена дівчинка з Рівненщини «знайшла» нову родину
Україна

Залишена мамою новонароджена дівчинка з Рівненщини «знайшла» нову родину

14 серпня 2019, 17:18
0
1
Сподобалось?
1

Родина, яка офіційно стала опікуном для дівчинки із Рівненщини, забирає дівчинку із Будинку дитини. 

Рішення про надання тернопільському подружжю права на опіку та піклування прийняли на виконкомі міськради у середу, 14 серпня, - пише 20 хвилин

У вересні має відбутися судове засідання, на якому родині можуть надати право на усиновлення дівчинки. Нагадаємо, що крихітку знайшли у "Вікні життя" пологового відділення міської комунальної лікарні №2 увечері 13 травня. Уперше за вісім років тут залишили немовля. З пологового дівчинку перевели у обласну дитячу лікарню, а звідти – в обласний Будинок дитини, що на Сахарова.

 Редакція постійно стежила за долею немовляти. Ми неодноразово відвідували маленьку у закладах, де вона перебувала. Під час останнього візиту в Будинок дитини ще два тижні тому працівники розповіли, що вже є потенційна родина, яка може удочерити крихітку. Дівчинка, як переконалася журналістка, підросла. Добре концентрує погляд та посміхається, коли до неї говорять. Про нових батьків без їх дозволу у закладі не розповідають. У міській службі у справа дітей підтвердили, що наразі триває процес підготовки до усиновлення. Загалом на це йде приблизно два місяці. Дані про родину не розголошують, оскільки це – таємниця усиновлення. На виконкомі міської ради 14 червня прийняли рішення про надання родині з Тернополя права опіки над маленькою Марічкою Бандерою. 15 червня мама і тато зможуть забрати крихітку у свою домівку.

Голова опікунської ради Леонід Бицюра розповів, що родина, яка виявила бажання удочерити дівчинку, - із Тернополя. 

Вона – перша в черзі кандидатів в усиновлювачі. - Як тільки Марічка офіційно з'явилася в черзі на усиновлення, родина тернополян одразу виявила бажання забрати її до себе в родину. 

Перший фізичний контакт потенційної мами і немовляти був дуже зворушливим. 

Жінка розповідає, що дівчинка потягнула до неї свої рученята, тому вона одразу при зустрічі прикипіла до маляти всім серцем. 

"Це була любов з першого погляду", - каже він За словами Леоніда Бицюра, міська рада має офіційну чергу кандидатів в усиновлювачі та опікунів. 

Служба у справах захисту дітей перевіряє потенційних батьків, чи вони не хворі, чи не мають судимості, шкідливих звичок, вивчають їх матеріальний стан та житлово-побутові умови. Також зважають на відгуки колег, сусідів тощо. Протягом року дітки, від яких відмовилися батьки чи ті, хто позбавлені батьківських прав, перебувають на міській черзі, а потім вже є в базі на державному рівні.

Родина, яка виявила бажання всиновити маленьку Марічку, є благополучною та уже має усиновлену дитину, і ще одна дитина перебуває під їх опікою. Тож Марічка буде не одна у сім'ї, зауважує пан Леонід.

"Жінка, яка хоче стати для Марічки мамою, має досвід роботи із дітками. Ми зважали на цей аспект при наданні права опіки. Законодавством не передбачено обмеження в тому, скільки саме дітей може усиновити родина", - додає заступник міського голови. 

Наразі подружжя отримало право опіки. А от рішення про визнання їх усиновителями має прийняти суд. Засідання орієнтовно має відбутися у вересні. - Порядок усиновлення для всіх однаковий. Наразі у міській черзі є 15 родин, які є кандидатами в усиновлювачі. Кожного року у родини йдуть двоє-троє діток. Тішить те, що випадків відмов від діток є все менше. 

"На виконкомі ми прийняли рішення про надання права опіки над дітками аж п’ятьом родинам. Ми зацікавлені в тому, аби малеча зростала саме у сім'ях, які можуть подарувати дитині батьківську любов та піклування", - каже Леонід Бицюра.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися