Міноборони зупинило фінансування розробки нових зразків бронетехніки
Україна

Міноборони зупинило фінансування розробки нових зразків бронетехніки

15 серпня 2019, 09:20
0
0
Сподобалось?
0

ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. Морозова» вимушено переводить майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень.

Як зазначають у прес-службі «Укроборонпрому», це пов’язано із низкою рішень Міноборони. Відомство припинило фінансування виробництва БТР-4 через нездатність приватної компанії «Лозівський ковальсько-механічний завод», яка є монополістом у виготовленні корпусів зі сталі марки «71», виробляти необхідну кількість корпусів. 85-те військове представництво Міноборони заблокувало можливість виробляти корпуси БТР-4 із бронесталі виробництва Євросоюзу на потужностях ХКБМ та інших підприємств концерну.

«Таким чином були штучно створені всі передумови для унеможливлення виконання ХКБМ державного оборонного замовлення з виготовлення БТР-4 для українського війська. Водночас, Міноборони висунуло до ХКБМ претензії на сплату штрафних санкцій у розмірі 82,3 мільйона гривень за невиконання замовлення», - йдеться у повідомленні «Укроборонпрому».

Також Міністерство оборони, без пояснення причин, припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки. Зокрема, глибокої модернізації одного з основних танків українського війська. Фактично ХКБМ залишився без замовлення на виготовлення нової техніки, без грошей для розробки перспективних зразків.

ХКБМ є розробником легендарних Т-34, Т-64, «Оплота», БТР-3, БТР-4. Наразі ХКБМ є єдиним в Україні виробником БТР-4.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися