На Волині селяни самотужки відремонтували дорогу
Україна

На Волині селяни самотужки відремонтували дорогу

15 серпня 2019, 14:36
0
0
Сподобалось?
0


У селі Козлів Локачинського району селяни власними силами відремонтували дорогу.

Вулиця Колгоспна в Козлові з’явилась ще у 80-х роках,- повідомляє Район.Локачі

Невеличка, але компактна. Налічує всього 16 будинків, більшість з яких є «колгоспними». 

За словами місцевих мешканців, у ті часи керівництво колективного господарства обіцяло невдовзі й про асфальтне покриття на їх вулиці подбати. Але разом із занепадом колгоспу обіцянка залишилась обіцянкою. Мешканці села залишились сам нга сам зі своєю проблемою. 

"За всі роки, що тут проживаю, ніхто навіть тачки щебеню не привіз, аби хоч якось залатати ями. Грунтовка настільки вже була розбита, що ні заїхати, а тим більше виїхати з вулиці під горбок не можна було ніяк. Особливо, як піде дощ. А з настанням зими – ще гірша ситуація. Я вже до трактора навіть лопату купив, аби прогорнути вулицю в разі потреби. Бо ж, бувало, з полів снігу понадуває враз із ворітьми. Одним словом, як у пастці ми були, – розповів Леонід Аршулік.

З його ініціативи і вирішили жителі Колгоспної рятувати ситуацію власними силами. Правда, перед тим ще до сільського голови зверталися. Почувши відповідь, що «коштів у сільській раді немає на таку потребу», спланували все ретельно і, як то кажуть, гайда до роботи.

Рушійною силою затіяної справи стали мешканці, котрі мають власний транспорт: сім’ї Валерія Яковука, Леоніда Аршуліка, Сергія Петрицького, Юрія Будницького, Володимира Свиріпи.

"Бо що з того, що техніка є в господарстві, коли через бездоріжжя все одно з подвір’я не виїдеш. Сюди і «швидка» не могла в разі потреби заїхати. Чи то дров, наприклад, чи жому або сіна привезти – як хоч добирайся. На добровільно здані кошти придбали щебінь, відсів, сухий асфальт в необхідній кількості. І маємо вже результат. Тепер вулицю можна перейти і в капцях, а не в чоботах, як завжди, – розповів Юрій Будницький.

Напрацювалися козлівські ентузіасти добряче: окрім клопотів з вирішення організаційних питань, більше 120 тонн матеріалу їм довелось розкидати вручну, вимощуючи дорогу протяжністю майже 400 метрів. Правда, одного дня таку роботу полегшила техніка. Цьому посприяв Козлівський сільський голова Олег Трофимюк.

Тепер, по старанно вимощеній дорозі, на яку селяни зуміли витратити лиш сорок одну тисячу гривень, без проблем їздять машини, катаються на велосипедах діти, гуляють мами з малечею. І ходити цією вулицею тепер дійсно можна в капцях, а не в чоботах, як завжди. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися