У луцькому пологовому породіль харчують за 10 гривень в день
Україна

У луцькому пологовому породіль харчують за 10 гривень в день

16 серпня 2019, 21:01
0
0
Сподобалось?
0

У першому півріччі 2019-го року витрати на харчування одного пацієнта КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становили 15,06 гривень. Для породіль Луцького пологового будинку ця сума й того менша – 10 гривень 29 копійок у день.

Про виконання бюджету Луцька за перше півріччя 2019 року під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови 16 серпня розповіла виконувач повноважень директора департаменту фінансів та бюджету Людмила Гаврилевська, - пише ІА Волинські новини

З її слів, цьогорічні видатки на міську галузь охорону здоров’я становили 157,9 мільйона гривень. З них за загальним фондом – 146, 2 мільйони гривень, в тому числі за рахунок медичної субвенції 93,4 мільйона гривень , та за спеціальним фондом - 11,7 мільйони гривень.

Зі слів посадовиці, за рахунок надходження цільових субвенцій вдалося профінансувати видатки на проведення сеансів гемодіалізу в сумі 12,8 мільйона гривень.

«Враховуючи те, що міська клінічна лікарня обслуговує хворих з нирковою недостатністю на території області, на утримання відділень інтенсивної терапії з хронічним гемодіалізом у Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Ратному, Маневичах спрямовано 2,6 мільйона гривень», - зазначила Людмила Гаврилевська.

На реалізацію регіональної програми із запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» з бюджету міста викроїли 400 тисяч грн. Разом із тим, на лікування хворих на цукровий діабет пішло 4,4 млн. Ще 1,4 мільйона гривень виділили на відшкодування лікарських засобів.

Натомість щоденні витрати на харчування одного хворого в КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становлять 15,06 гривень, а для пацієнток Луцького клінічного пологового будинку – 10 гривень 29 копійок на день.

Разом із тим, забезпечення медикаментами одного хворого на день у КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» становить 28,63 гривні, а в міському пологовому будинку - 33, 62 гривні на день.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися