Рада дев'ятого скликання розпочинає роботу
Україна

Рада дев'ятого скликання розпочинає роботу

29 серпня 2019, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада дев’ятого скликання збереться на своє перше урочисте засідання

Про це  інформує Новое время.

424 народних депутати, обраних за підсумками дострокових парламентських виборів 21 липня, складуть присягу на вірність Україні. Засідання розпочнеться о 10:00.

Раду дев’ятого скликання вже називають історичною: вперше парламентську монобольшість отримала одна політсила — партія Слуга народу, яка займе 254 депутатських крісла.

43 місця буде у фракції Опозиційної платформи — За життя, 26 — у Батьківщини, 25 — у Європейської солідарності, 20 — у Голосу. Ще 56 місць займуть самовисуванці і представники інших партій.

На першому засіданні Ради 29 серпня депутати розглянуть чимало формальних процедур: формування тимчасової президії, складення повноважень прем'єром Володимиром Гройсманом, доповідь попереднього спікера Ради Андрія Парубія і тощо.

Однак знаковим це засідання обіцяє стати завдяки ряду кадрових призначень. Як очікується, вже в перший день своєї роботи новообрані депутати призначать нового прем'єр-міністра (імовірно, ним стане Олексій Гончарук) та міністрів; сформують парламентські комітети; оберуть нового спікера та його заступників.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися