У Києві - скандальна виставка законсервованих людських тіл
Україна

У Києві - скандальна виставка законсервованих людських тіл

1 вересня 2019, 09:11
0
1
Сподобалось?
1

Сорок років тому німецький анатом придумав, як зберігати тканини організму після смерті. З тих пір на його фабриках - спочатку у Китаї, а потім і у Європі, консервували людські тіла, аби потім зробити їх музейними експонатами.

 І ось вони вперше в Україні. Розрізані м’язи, кістки, артерії - усі екпонати на виставці - справжні людські тіла. Законсервувати людське тіло таким чином дозволяє пластинація, це коли рідину у тканинах замінюють рідким полімером. Така фігура може існувати довше єгипетської мумії.

- Ми показали усі внутрішні органи у їхній правильній позиції, - каже куратор виставки Анджеліна Волс. Саме її чоловік - німецький анатом Гунтер Фон Гагенс і придумав метод пластинації. 

Про те, що після смерті їхні тіла розріжуть і возитимуть світом, люди знали. Пожертвувати себе збирається і Анджеліна. Каже: заповіт уже склала. 

- Якби мене поклали у могилу, то мене б з’їли червяки. Мені здається, бути продемонстрованою публіці на багато приємніша ідея, - каже вона.

Є тут і зала ненароджених малюків від 17-го і до 37-го тижнів вагітності. Тіла справжні. 

- Це не мистецтво, - кажуть автори виставки, - а наука, аби люди побачили, які вони зсередини і піклувалися не лише про шкіру і волосся. От приміром, здорові легені, і легені курця. Між ними ціла кружка попелу. Стільки накопичується всередині усього за рік паління. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися